Онлайн следим вече чистотата на водата

  • 22 август 2012 09:31

  • 2964
  • 0
Онлайн следим вече чистотата на водата
©

Информация за чистотата на морската вода на 90 плажа и в четири зони за къпане във вътрешността на страната е достъпна по интернет от сайта на здравното министерство.

По последни данни най-бистро е на Северния плаж в Приморско, но данните ще се актуализират постоянно, съобщава в. "Монитор". Тези дни туристите могат спокойно да се къпят и на плажовете на Русалка и Шабла. Най-лоши са данните на Офицерския и Южния плаж във Варна и Попския плаж до Царево.

Заради проблеми с пречиствателната станция на Златни пясъци през юли морската вода там е била със завишени стойности на ешерихия коли и ентерококи - двата вида бактерии, които задължително трябва да се изследват периодично според европейската норма. Една от причините е остарялата пречиствателна станция, която не може изцяло да поеме пречистването на водите. Другата се дължи на късата тръба, която изхвърля обработените от станцията води в морето. Отпуснато е финансиране за изграждане на дълбочинна тръба, която ще зауства водата на повече от километър навътре в морето.

Оттук насетне обаче постоянната информация за чистотата на водите ще е особено полезна за летовниците с малки деца, които бързо се разболяват при повишена замърсеност

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2964 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини