Морето няма да поскъпва и догодина

  • 21 август 2012 21:22

  • 738
  • 1
Морето няма да поскъпва и догодина
©

Морските почивки няма да поскъпнат и догодина, въпреки скока на тока с близо 14% от 1 юли, заради който хотелиери очакваха ръст на цените, каза за "Стандарт" собственикът на хотели в курорта Слънчев бряг Младен Мутафчийски.

Причината е, че големите международни туроператори са отказали да подпишат контракти за следващия сезон при по-високи цени, обясни той. Затова на хотелиерите ще им се наложи догодина да работят почти на себестойност, информира още "Стандарт".

Според Мутафчийски собствениците няма да избият закотвените цени на чуждия пазар с увеличения за родните туристи, които се записват при по-малки фирми в сравнение с чуждестранните туроператри.
"Цените отдавна са едни и същи за българи и чужденци. Преди това на българите им се налагаше да си правят резервации през чужди туроператори, за да им излезе почивката на родното море по-изгодна. Но сега няма разлика", обясни Мутафчийски.

Дори цените на рецепция са почти същите - с 5-10% по-високи, но се правят отстъпки за над 5 дни. Според него не се очакват и масови фалити на хотели. Това обаче се дължи не толкова на доброто финансово състояние и големите печалби на хотелиерите. В момента част от собствениците са в реално състояние на банкрут, но банките, на които дължат пари за теглени кредити и лихви по тях, нямат сметка да ги фалират, обясни Мутафчийски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
738 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.20 | 09:50

1
МОЛЯЯЯЯЯЯ???????!!! що за нагло обещание

Добави коментар

Водещи новини