Румен Драганов потвърди: Очаква се един много добър зимен сезон

  • 02 декември 2023 09:28

  • 698
  • 1
Румен Драганов потвърди: Очаква се един много добър зимен сезон
© Pixabay

„Всички очаквания са за един много добър зимен сезон. През зимата освен ски имаме и балнео и уелнес, културен туризъм“, каза директорът на Института за анализи и прогнози Румен Драганов в предаването „Тази събота“ по бТВ.

По думите му зимният сезон ще бъде по-добър от миналата година.

Очаква се силен зимен сезон

„През януари имахме 700 000 влезли от чужбина, което не се беше случвало и през 2019 г. Ние се движехме с ръстове спрямо 2019 г. Тази година виждаме какво е: октомври и ноември са много силни месеци за туризма. Самолетите, които идват към София са пълни с туристи. След пандемията хората тръгнаха да пътуват“, каза Драганов.

„Студентите са доста практични и рационални. Те наемат една вила, все едно за колко време, но като я разделят на 25 души им излиза доста на сметка. Някой заведения разрешават да се внесе алкохол от вън. При някои студенти има изхвърляния и се хващат на едни по-скъпи екстри“, добави той.

Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на за зимния сезон: Имаме 27% повече туристи от миналата година

Въпреки топлото време, което имахме, сезонът се развива отлично, заяви той

Според него кувертите за студентския празник са с 50% по-евтини от тези за Нова година. „Те са изгодни около 30-40 лева“, обясни Драганов.

В очакване на празниците: Какви са цените?

„Чужденците остават много доволни. В Гърция е много по-скъпо, отколкото у нас. 1,2 млн. българи отиват в Гърция и 1,2 млн. гърци идват в България“, каза той.

„Най-важното е туристите да се доверяват само на търговци, които работят на светло и могат да бъдат идентифицирани, а не да правят резервация през социалните мрежи, каквито виждаме. Много често се стига до измами, когато контролните органи не могат да се намесят“, заяви Габриела Руменова от платформата ''Ние потребителите''.

Габриела Руменова: Проверете туроператора и местата за настаняване преди резервациите за празниците

„Ако правим резервация през туроператори или туристически агент задължително трябва да го проверим, дали е регистриран. Това можем да го направим на сайта на Министерството на туризма, където има регистър на тези дружества. Трябва да проверим дали има валидна застраховка – професионална отговорност“, добави Руменова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
698 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.02 | 12:34

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини