Заведения и хотели във Велико Търново се подготвят за силен туристически сезон

  • 27 ноември 2023 12:00

  • 308
  • 1
Заведения и хотели във Велико Търново се подготвят за силен туристически сезон
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

По традиция Велико Търново е привлекателна туристическа дестинация за празничния месец декември. В началото на месеца пристигат групи от Румъния, тъй като северната ни съседка има национален празник и почивни дни, и много туристи избират да отскочат до България. От десетилетия студенти избират за купона старата столица, а за Нова година в много от хотелите и ресторантите резервациите са изпълнени вече на 90%.

Ресторанти и хотели във Велико Търново се подготвят за студентския празник и за коледните и новогодишни тържества. Вече започнаха и празничните банкети на фирми и ведомства.

Студентите ще платят повече за 8 декември

Предстои 8-ми декември, той се пада петък и събота, целият уикенд е зает с млади хора и гости на града. Студентите повечето са от други места, а може би нашите ще са на други места. Колегите от хотелите и те ще бъдат доволни, защото ще продадат като пакети техните стаи. Има заявки, Коледа, Бъдни вечер е семейният празник и вече имаме запитвания за Коледа.

Ангел Ангелов, управител на верига ресторанти: 

От 1 декември по традиция отваря врати и коледният базар от виенски тип, който ще радва жители и гости на старата столица. Всеки ден музикални изпълнения ще радват посетителите му.

Вече за втора година основно сме разширили базара и тази година над 50 дървени павилиона ще подслонят хора, които предлагат лакомства, традиционни сладки, скара, подаръци, атракциони за деца, ще имаме и празнична сцена с музикална програма, която ще даде поле за изява най- вече за млади таланти от региона.

Пламен Захариев, туристическа агенция „Царевград Търнов“:

За великотърновските малчугани най- голямата емоция е Коледната поща.

Обикновено над 1500 деца си оставят пожеланията за Дядо Коледа, неговите помощници са отговорни за това да разпратят детските пожелания до дядо Коледа и да си получат подаръците. От 1 декември до 20 декември могат да си ги пращат децата. Коледният автобус е една инициатива, която дълги години организираме – първите две седмици от Коледния базар деца от всички детски градини от Велико Търново ще бъдат карани на базара и ще си пускат писмата до Дядо Коледа.

Пламен Захариев, туристическа агенция „Царевград Търнов“:

В близкото туристическо селище Арбанаси хотелиери и ресторантьори очакват чужди и български туристи още в началото на декември.

Имаме доста резервации за 8- ми декември, горната зала ни е пълна – с 18 студенти, група, запазили са я само за тях. После продължаваме с Коледните празници - там е доста по-натоварено, от може би от 25-ти декември до 2 януари. Има и по-малки групи по 10 -15 човека. Имаме доста гости от Варна, София, също за новогодишните празници идват и доста румънци. За Нова година имаме куверт и сме им измислили и новогодишна програма, баница с късмети, шампанско и хоро на центъра на Арбанаси.

Тодор Марков, управител на механа:

За Нова година очакваме 25 души тайландци, обадиха се и ще им нагасим хубава българска вечеря новогодишна- с домашна баница, със сармички.

Генка Атанасова, собственик на заведение:

За 8-ми декември нощните клубове и заведения са поканили хитови изпълнители за младите хора, а в новогодишната вечер община Велико Търново и кметството в Арбанаси по традиция организират посрещане на площада с шампанско и илюминации.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
308 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.27 | 15:35

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини