Китайско село създава собствена авиокомпания

  • 07 август 2012 11:13

  • 1279
  • 1
Китайско село създава собствена авиокомпания
©

Властите на малкото китайско село Хуаси, разположено в източната провинция Цзянсу, съобщиха, че ще създадат първата в КНР селска авиокомпания.

Според данни на агенция Синхуа, Хуаси е най-богатото китайско село. Средният годишен доход на населението е 10 хиляди долара. Основа за материалното благополучие на селяните е производството на стоманени изделия, тъкани и туризъм. Средно селото се посещава от повече от 2 милиона души.

Според думите на представител на селската власт, източнокитайското регионално отделение на главното държавно управление на гражданската авиация на Китай още този месец е одобрило заявката за регистрирането на самолетната компания, която ще се нарича Jiangsu Huaxi General Aviation Co.

Първоначално ще бъдат закупени два вертолета McDonnell Douglas и Eurocopter на обща стойност 14 милиона долара. Ако работата тръгне добре, през 2015 година летателния парк ще бъде разширен с още три вертолета, които ще се използват за въздушни екскурзии над селото.

В селото всяко семейство има модерна къща в европейски стил, жителите му се радват на безплатна медицинска помощ, образование и храни като ориз, олио и плодове и зеленчуци от биологичните ферми и оранжерии в селото. Село Хуаси стана първото и засега единственото в света, в което има небостъргач.

Жителите на селото успели да съберат дарения за построяването на петзвезден хотел, висок 328 метра.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1279 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.08 | 03:23

1
ebati selskiyat turizam

Добави коментар

Водещи новини