В Слънчев бряг има "руско лято"

  • 04 август 2012 18:13

  • 4533
  • 0
В Слънчев бряг има "руско лято"
©

В курорта Слънчев бряг в момента е пикът на сезона и базата е заета. Август си остава най-българският месец за почивка и вече не е много лесно да се намерят предложения за свободни места и пакети в хотелите.

Това каза Елена Иванова, председател на УС на Съюза на собствениците в курорта, предаде "Фокус".

Има ръст на туристите това лято, каза Иванова. То може да бъде определено и като „руско лято”, тъй като има голям ръст на тези туристи.

Един от основните фактори, които оказват влияние на този ръст, е съотношението цена – качество, каза Иванова, а българската база и услуги печелят в сравнение с преките ни конкуренти.

„Все още смело можем да твърдим, че в България цената на пакета няма конкуренция. Нито Гърция, нито Турция за аналогични комплекси като нашия могат да предложат по-ниска цена, като се прибави и транспортът”, каза Иванова.

За българските гости голямо облекчение е магистрала „Тракия”, която вече е готова до Ямбол и това улеснява пътуванията.

„Става все-по трудно в Слънчев бряг и поне за хотелите на първа линия, да се намери място. Базата е пълна и няма как да е по друг начин. Не мога да зарадвам желаещите и с някакви ексклузивни оферти. Те бяха доста преди началото на сезона и за определени периоди в определени хотели през юли. Бих посъветвала нашите сънародници, които искат да почиват на Слънчев бряг, да разгледат внимателно сайтовете на хотелите, защото в тях се публикува най-актуална информация относно свободни стаи и пакети на преференциални цени”, каза Иванова.

Цените на територията на комплекса са различни и зависят от услугите, които ще ползва почиващият, дали ще е на пълен пансион или не, и от категоризацията на обекта. Средно нощувка със закуска в хотелска база с четири звезди за двама в момента струва около 150 -160 лв., ол инклузив пакетите за стая са между 180 – 200 лева и нагоре, но рядко може да се намери свободна стая.

Свободни места могат да се намерят в апартхотелите, които са на пътя за Варна, или в западната зона на комплекса, но условията са съвсем различни и са далеч от плажната ивица.

Все по-често българите запазват почивката си предварително, както това се прави на запад. Това се улесни и след предварителното планиране на отпуските и невъзможността те да бъдат прехвърлени за следваща година. Ако почивката се планира месеци по-рано и се капарира, би могла да струва с до 20 % по-малко, в сравнение с това, когато се прави в последния момент.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4533 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини