Министър Илин Димитров: Ръст на цените по морето ще има, но в нормални граници

  • 09 май 2023 17:21

  • 969
  • 2
Министър Илин Димитров: Ръст на цените по морето ще има, но в нормални граници
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Не виждам себе си в политически кабинет. Работата на служебния кабинет и в частност на министерството на турзима, за което мога да говоря най-добре, бе да върнем нормалността след ковид. В туризма успяхме да постигнем това - има ръст. Сега вече са необходими реформи.

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS служебният министър на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на, в отговор на въпрос - би ли се включил в редовно избрано правителство.  

Илин Димитров: 23% повече туристи у нас от рекордните стойности преди пандемията

"Украинските бежанци намаляха драстично у нас. Моята цел беше в края на мандата си да сме изчистили всички плащания към хотелите, които приютиха украински бежанци. Сумите са заделени и следващата седмица ще се разплатим. Така ще си тръгнем с високо вдигната глава за добре свършена работа. Украинските бежанци вече се оправят добре и си намират работа, но тези, които не са успели, ще останат в хотелите. Това вече ще е отговорност на редовния кабинет", добави той. 

Министърът на туризма: Цени от 50 лв. за чадър и шезлонг за това лято са внушения

"Руските граждани, които са посешавали България преди войната, са били около 400 000 души. Сега тази бройко е под 50 000 души. Взели сме си бележка и ще наблегнем на рекламата на България. Очакваме бум на румънски туристи. Обещаващи пазари са още Полша, Чехия, Израел. Днес имах среща с македонската посланичка и там работим в напревление общи балкански продукти. Според мен има много накъде да се подобрим в тази насока. Най-важното е да разберем, че трябва да награждаме качеството - от посрещането на летището, през инфраструктурата, настаняването в хотела, плажовете. Всичко това е свързано. Важно е също така и колко туристи ще се върнат един ден. Ръст на цените ще има тази година, но той ще е в нормални граници. В Гърция ръстът ще е с 30-40%, а тук сме намерили много добър баланс и съм убеден, че ще запазим българския турист. Преди дни обясних, че шезлонгите ще бъдат на почти същите цени като миналата година. Задължително ДДС-то за туристическия бранш трябва да остане 9%. Така секторът излиза на бяло и се плащат повче данъци", категоричен бе министър Димитров. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
969 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КОЙТО СЕ Е ВОЗИЛ

2023.05.10 | 10:11

2
СЪС САМОЛЕТ ДО СКОПИЕ ДА СИ ДИГНЕ ЛЕВОТО УХО!
ей, яйцеглав,

2023.05.09 | 19:10

1
срали сме им на вашите клиенти от "туристическия бизнес", на вашето бетономорие не сме дали и един лев.

Добави коментар

Водещи новини