Преславското златно съкровище и НИАР „Велики Преслав“ са класирани на четвърто място в две категории на годишните награди в туризма

  • 13 декември 2022 15:52

  • 1060
  • 1
Преславското златно съкровище и НИАР „Велики Преслав“ са класирани на четвърто място в две категории на годишните награди в туризма
© Археологически музей - АМ Велики Преслав
Слушай новината Слушай новината

Националният историко-археологически резерват (НИАР) "Велики Преслав“ е класиран на четвърто място в категорията "Изборът на българите“ в Годишните награди в туризма за 2022 година, организирани от Mинистерство на туризма, съобщава БТА. 

Победител в тази категория е историческият парк в с. Неофит Рилски, община Ветрино. На второ и трето място са съответно монументът „Света Богородица“ в Хасково и крепостта Мисионис край Търговище.  

Преславското златно съкровище, номинирано за награда в категорията "Туристическа атракция/обект“ също е на четвърта позиция. Най-много гласове в този раздел отново е събрал историческият парк в с. Неофит Рилски, следван от часовниковата кула в Ботевград и Зоопарк Стара Загора. 

СЗБ и БАЗ подкрепят кандидатурата на Мартин Захариев за министър на туризма

Министерството на туризма ще връчи днес седмите Годишни награди в туризма, които за втора поредна година се провеждат под патронажа на президента Румен Радев. Официалната церемония ще се състои от 18:00 часа в столичната зала "Сердика" на "София Хотел Балкан".

Община Шумен спечели специална награда в категорията "Туристическа община" и първо място за туристическа дестинация в Годишните награди на Министерството на туризма за 2021 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1060 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.13 | 16:42

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини