Служебният министър на туризма Илин Димитров: Записванията за зимния сезон вървят много добре

  • 17 август 2022 17:51

  • 510
  • 2
Служебният министър на туризма Илин Димитров: Записванията за зимния сезон вървят много добре
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Навсякъде по света туристите отиват основно заради природата. Природата е водеща и другите неща остават малко назад.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ служебният министър на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на

"Работих много добре с министър Проданов и смяната премина много плавно. Всички приоритети на предишното правителство продължават да се изпълняват. Основните проблеми са забавянето на категоризациите и забавянето на изплащането на средствата за бежанците. Имаме над 900 жалби и правим всичко възможно. Създадена е работна група, която ще заседава утре. Надявам се, че в края на сезона ще бъдат изчистени всички задължения. Ще се отнесем с нужната грижа към всички бежанци, но трябва да търсим баланса, защото не можем да ги поставяме в по-добри условия от българите. През зимата услугата ще е по-скъпа, защото ще се включат отопление и други разходи", разкри той. 

Министър Димитров: България ще се рекламира активно в съседните страни, за да привлече туристи през септември

"Спрямо 2019 година имаме спад с 25% на туристите, но това беше най-пиковата ни година в туризма. Спрямо миналата година обаче имаме увеличение с около 90-95% на туристите. Това увеличение не означава повече печалба. Записванията за зимния сезон вървят много добре. За реклама на зимния сезон ще използваме две думи - предвидимост и сигурност. Българският турист представлява 66% от всички туристи. Призовавам българите да почиват на Черноморието", обяви министър Димитров. 

Последвайте канала на

Novini.bg
510 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ббб

2022.08.18 | 09:29

2
Този младеж Съжалявам да го кажа е пълен малоумник
БЛАГОДАРЕНИЕ ГЕРБ

2022.08.17 | 18:21

1
РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИНФРАСТРУКТУРА , БЛАГОУСТРОЙСТВОТО НА РЕГИОНИТЕ И КУЛТУРНИ ОБЕКТИ, ИЗГРАДЕНО ОТ БОЙКО БОРИСОВ ...., ЧИСТО МОРЕ , ВЪЗСТАНОВЕНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ , ЛОКАЦИИ И ДОСТЪП ДО МЕСТНОСТИ , МУЗЕИ , АРХИТЕКТУРА , ЦЪРКВИ , МАНАСТИРИ , ДЖАМИИ И ДУХОВНОСТ ЗА МИР И РАЗБИРАТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ ... .

Добави коментар

Водещи новини