Проданов: Най-голямото изпитание за предстоящия летен сезон пред морския туризъм е близостта ни с Украйна

  • 06 юни 2022 12:41

  • 1537
  • 1
Проданов: Най-голямото изпитание за предстоящия летен сезон пред морския туризъм е близостта ни с Украйна
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Най-голямото изпитание за предстоящия летен сезон пред морския туризъм е близостта ни с Украйна и протичащата там война, и че имаше фалшиви новини, че България е несигурна дестинация. Това каза министърът на туризма Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за по време на първото издание на форума „БГ Туризъм – Лято 2022“, организиран от Българската телеграфна агенция в партньорство с Икономическия университет във Варна.

Ние основно там насочихме усилията си, за да убедим нашите партньори, че сме сигурна дестинация, каза Проданов. Той добави, че следващата седмица предстои откриване на туристическия сезон, на което ще бъдат поканени всички посланици в България. 

Ще ги поканим, за да ги уверим, че България е сигурна и спокойна дестинация, и ще ги помолим да отправят това съобщение към своите сънародници, каза още министърът на туризма.

Той обаче е оптимист, че „ще се справим“. 

Проданов: С 16 по-малко ще бъдат неохраняемите морски плажове тази година

По думите на министъра приоритет на България трябва да е здравният туризъм. 

Не може всичко да е приоритетно. Това, което може да е водещо и да развие българския туризъм, е здравният и СПА туризъм. Той е най-равномерно разпределен в цялата страна – и на морето, и в планините. Освен това не се влияе от времето и метеорологичните условия, и може да е целогодишен, обясни министърът. 

„За туриста това е здраве, за държавата – политика, за бизнеса – бизнес“, каза Проданов.

Той допълни, че летният сезон е само два месеца и половина, зимният – три месеца и половина. Според него здравният туризъм има потенциал да запълни останалите шест месеца от годината. „Според мен това е единственото нещо, което може да ни донесе успех“, коментира още министърът, цитиран от БТА. 

Константин Тодоров
1537 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.06.06 | 19:21

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на -->> ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини