Хотелиери и ресторантьори са готови да осигурят престой и работа на българите от Украйна у нас

  • 25 февруари 2022 10:58

  • 1641
  • 2
Хотелиери и ресторантьори са готови да осигурят престой и работа на българите от Украйна у нас
© Novini.bg

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изказва съчувствие и съпричастност към гражданите на Украйна за трудната ситуация, в която се намират.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14131

Надяваме се ситуацията да приключи максимално бързо и без човешки жертви, заяви председателят на БХРА Георги Щерев, цитиран в прессъобщение на организацията.

Към Украйна пътуват български автобуси

Членовете на организацията са готови да настанят българските бежанци от Украйна в местата за настаняване и подкрепят идеята на премиера Кирил Петков това да се случи с финансовата подкрепа на държавата, обясни зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

Той посочи, че БХРА е готова и да осигури работа на българските граждани, които се евакуират у нас. Към момента се говори за 4000 души, посочи той. Това е мнението на наши колегите от ваканционните комплекси, заяви Налбантов.

Надяваме се държавата да подпомогне за транспортиране и настаняване на българските бежанци у нас, но и ние самите сме готови дори да отидем на място в Украйна и да помогнем за пристигането на тези български граждани у нас, посочи Налбантов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1641 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кольо

2022.02.25 | 14:24

2
Не е верно, те получават повече от българите
Genov

2022.02.25 | 12:57

1
AMi... samo te mogat da im rabotqt za 500lv

Добави коментар

Водещи новини