Развлекателният бизнес иска признаване на тестовете за антитела

  • 23 октомври 2021 19:49

  • 649
  • 2
Развлекателният бизнес иска признаване на тестовете за антитела
© pixabay

Недоволство от начина, по който са въведени последните COVID мерки изразиха в отворено писмо от най-големите туристически асоциации на хотелиери и ресторантьори, както и представители на детските центрове. Промени в мерките се предлагат след обсъждане на голяма среща с участието на организации, представляващи различни сектори, предаде БНР.

За издаването на зелен сертификат да се признае тестът за антитела, както е в Австрия. Настоява се държавата да осигури безплатни тестове.

Организациите считат, че в създалата се ситуация е задължително да се даде гратисен период, както за подготовка на служителите в засегнатите сектори, така и на проверяващите за спазване на заповедта.

COVID-19: Не може да се противопоставят ресторантьори на лекари и кръчми на училища

Те посочват, че спешно трябва да се реши казусът на хора, за които не е препоръчително да се ваксинират поради заболявания и препоръки на личните лекари и специалисти.

Ако исканията им не бъдат удовлетворени, те заявяват готовност от сряда за стартиране на общонационални протести във всички градове.

С осем искания по отношение на противоепидемичните мерки излязоха днес редица организации в развлекателния, ресторантьорския, туристическия бранш, както и от търговския бизнес. 

Конфедерацията на българския туристически бизнес, Алиансът на туристическа индустрия в България, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация здраве и фитнес, Българската асоциация на ритейл центровете и детските центрове поискаха още ваксиниране на цялата държавна администрация (засега се обмисля такова само на служителите, които имат непосредствена комуникация с гражданите).

Настояват и зеленият сертификат да се въвежда, когато страната е в червената или тъмночервената зона. (В момента извън нея са само две области - Кърджали и Плевен). Искат още безплатните тестове да се раздават в аптеките.

Мая Йорданова
649 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НЯМАТ ИНТЕРЕС

2021.10.24 | 11:40

2
ДА ГИ ПРИЗНАЯТ! ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕШ, ЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ ВАКСИНА! А Ц!ЕЛТА Е ДА СЕ НАБОДЕМ

2021.10.23 | 22:13

1
Не ги интересуват ваксини или антитела, искат да внедрят сертификата. Защо няма ваксинация без сертификат? За тях е важно да сте в системата, с подписан отказ от права.

Добави коментар

Водещи новини