Проект популяризира българо-гръцки регион като съвместна дестинация

  • 14 октомври 2021 15:45

  • 912
  • 2
Проект популяризира българо-гръцки регион като съвместна дестинация
© pixabay

Финансиран с европейски средства проект ще рекламира и представя българо-гръцкия регион, включващ Родопите и съседни гръцки общини, като съвместна туристическа дестинация. Проектът "Интелигентни маркетингови стратегии за туризъм в трансграничния район" с акроним SMS-CBA бе представен на информационна среща в Смолян, съобщи БТА.

Партньор от българска страна по проекта за трансгранично сътрудничество е Регионалната туристическа асоциация "Родопи".

Румен Радев: Банско е едно от лицата на българския туризъм

В предвидените по проекта дейности се включва популяризиране на природните богатства и туристическите продукти в трансграничния регион. Българските партньори разработват и изпълняват маркетингово проучване на туристическото предлагане, както и социологически изследвания сред потребителите и посетителите в българската част от района.

Резултатите от изследванията ще се използват за цялостен анализ на целевите пазари и потребителския интерес към дестинацията. Идентифицирайки най-интересните обекти и маршрути, най-привлекателните природни атракции, ще се изготвят туристически пакети, които да бъдат представяни и на специализирани изложения.

Обединявайки дейностите на българските и гръцките партньори, проектът включва създаването на библиотека (база данни), в която ще се съхранява цялостна туристическа информация за региона от двете страни на границата, каза Георги Пампоров от екипа на проекта.

Мая Йорданова
912 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
to

2021.10.14 | 16:49

1
to си е все българкси регион. егейска македония. заграбена от гърчолята и изгонени или асимилирани българи от там
и

2021.10.14 | 16:49

2
и избити също

Добави коментар

Водещи новини