Гледай на живо

ЦСКА - София измъкна ценна победа срещу ЦСКА 1948 в зрелищен мач с много обрати и голове - на живо след 2:4 на "Васил Левски"

Туристическата конфедерация подкрепи позицията на БАЗ и СЗБ за предложения министър

  • 09 май 2021 18:38

  • 903
  • 3
Туристическата конфедерация подкрепи позицията на БАЗ и СЗБ за предложения министър
© gettyimages

Партньорските организации в Конфедерацията на Българския Туристически Бизнес подкрепиха позицията на БАЗ и СЗБ срещу предложението Георги Щерев да бъде назначен за служебен министър на туризма.

Партньорските организации в Конфедерацията на Българския Туристически Бизнес (КБТБ) подкрепиха позицията на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) относно предложението Георги Щерев да бъде назначен за служебен министър на туризма. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) номинираха своя председател Георги Щерев за поста.

Какви ще са цените по Южното Черноморие през новия сезон

Вчера от БАЗ и СЗБ реагираха остро на тази възможност, а в последствие получиха подкрепа за позицията си от Българска Туристическа Камара, Български Туристически Съюз, Българско Конгресно Бюро и Националния Борд по Туризъм.

„Силно възразяваме срещу определението, че това е „предложение на бранша“! Със сигурност не е предложение на по-голямата част от сектора, а само на асоциацията, която през последната година доказа, че се интересува единствено от интересите на хотелиерите! Затова се налага да подчертаем, че туристическият сектор далеч не е само хотели – основна част от него са заведенията, транспортните фирми и всички съпътстващи услуги, които са неизменна част от туризма“, написаха БАЗ и СЗБ за номинацията на Георги Щерев.

„С цялото ни уважение към господин Щерев, но нито той, нито представляваната от него организация са обединители за нашия сектор, а точно обратното. Убедихме се, че в абревиатурата БХРА, Р-то, което би трябвало да означава „ресторантьорска“, отдавна е загубило своя смисъл и вече е само за благозвучие. Определяме предложението на БХРА за служебен министър на туризма като лобизъм и пореден опит от страна на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии“, допълват организациите и заявиха готовност, ако господин Георги Щерев бъде назначен за служебен министър на туризма, да изразят граждански си протест с всички възможни средства.

Мая Йорданова
903 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
комунисти, комсомолци, пионери, заедно в единен ст

2021.05.10 | 01:00

3
не се нахраниха , измет червена!!!!!!
дано...

2021.05.10 | 00:52

2
да имате нулева заетост , тлъсти комунисти!!!!!!

2021.05.09 | 18:54

1
Щом Рaшид Али6eгaлeв виe сpeщу този Щepeв, знaчи e пpaвилнaтa кaндидaтуpa. Ако нa уз6экистaнскитe мaймуни нe им хapeсвaт 6ългapскитe министpи, дa си 6eгaт о6paтно в Тaшкeнт.

Добави коментар

Водещи новини