Министър Балтова подписа Меморандум за разбирателство в туризма между България и Полша

  • 24 септември 2021 15:40

  • 922
  • 0
Министър Балтова подписа Меморандум за разбирателство в туризма между България и Полша
© Министерство на туризма

Служебният министър на туризма доц. Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на присъства на откриването на Международното туристическо изложение в Познан – Toursalon 2021, което се провежда в периода 24-26 септември.

Министър Балтова участва в oфициалната церемония по откриването заедно с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар с ресор туризъм в Министерството на развитието и технологиите на Полша. В рамките на церемонията двамата подписаха Меморандум за разбирателство в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Министерството на развитието и технологиите на Република Полша. 

Стела Балтова прие на работна среща Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в София

„Подписването на този Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на България и Министерството на развитието на Полша ще засили още повече нашето сътрудничество в областта на туризма и ще надгради усилията ни за разширяване на нашето туристическо партньорство. Доказателство за силната воля за по-нататъшно развитие на партньорство ни в тази сфера е откриването на национален туристически офис на България във Варшава след 30-годишна пауза”, отбеляза министър Балтова в своето приветствие.

През последните няколко години се наблюдава тенденция за увеличение на туристическите посещения на полски граждани в България, като през това лято пазар Полша достигна второ място сред топ пазарите за входящ туризъм. През цялата 2019 г., преди пандемията от COVID-19, общо 420 980 полски туристи са посетили България. През м. февруари тази година Министерството на туризма откри национално туристическо представителство във Варшава с цел популяризиране на страната ни като целогодишна туристическа дестинация на пазар Полша. 

Стела Балтова: Лято 2021 бе успешно, даже надмина очакванията ни

С подписването на Меморандума двете страни ще обменят практическа информация и статистика, свързана с туризма, ще насърчават сътрудничеството между заинтересованите страни в бизнеса – хотелиери и туроператори и ще обменят информация, свързана с развитието на различни програми за туризма, прилагани в двете държави, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
922 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини