Министър Балтова проведе работна среща с посланика на Израел в София

  • 15 септември 2021 14:04

  • 356
  • 0
Министър Балтова проведе работна среща с посланика на Израел в София
© МТ

Министърът на туризма Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на проведе работна среща с Н. Пр. Йолам Елрон, посланик на Израел в София. Двамата обсъдиха ситуацията с COVID-19 в двете страни, мерките, които се предприемат, както и темпа на ваксинация.

Министърът информира, че през 2019 г. 244 953 израелски туристи са посетели България, а от началото на 2021 г. до месец август посетителите от Израел надхвърлят 36 000. По думите ѝ септември и октомври са изключително подходящи за туристите от Израел, които могат да се насладят на предстоящите слънчеви дни по родното Черноморие. Министърът разясни пред посланик Елрон и за начините на влизане на израелски туристи у нас, спрямо това в коя цветова зона се намира държавата.

Министър Балтова разговаря с Алехандро Поланко Мата, посланик на Кралство Испания в България

От своя страна Н. Пр. Йолам Елрон припомни, че България е изключително популярна дестинация сред гражданите на Израел и е важно мерките да бъдат облекчени, така че все повече израелски туристи да имат възможността да пътуват до нашата страна и да се запознаят с нейната история и забележителности.

Двамата се обединиха около идеята, да направят необходимите постъпки, така, че двете държави да актуализират списъците си със страни в червена зона и съответно България и Израел да преминат в зона с по-облекчен режим на преминаване на държавните граници.

Теодора Александрова
356 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини