Започна трета фаза на програмата за подкрепа на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси

  • 16 юни 2021 12:35

  • 496
  • 1
Започна трета фаза на програмата за подкрепа на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси
© Novini.bg

В ход е трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Тя започна в началото на седмицата и вече има стотици подадени заявления за финансова помощ. Крайният срок за кандидатстване е 22 юни, напомнят от НАП. Предвидени са още 55 млн. лева за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". До момента са изплатени близо 120 млн. лева по първите две фази на програмата, допълват от НАП.

БХРА: Затварянето на бизнеси от НАП за първо нарушение трябва да се прекрати

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

Формулярите за кандидатстване в трета фаза се подават отново по електронен път през Портала за е-услуги на НАП. От НАП съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност, съгласно КИД-2008, да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, да подадат отчетите си в НСИ преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП.

Novini.bg
496 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.16 | 12:50

1
В държавата цари хаос и беззаконие...Радев и неговите бандити от служ.правителство вилнеят из Родината, предават националните интереси относно Македония ....докога ще ги търпим?

Добави коментар

Водещи новини