Министерството на туризма с коментар за стикерите „100% ваксинирани“

  • 14 юни 2021 13:00

  • 453
  • 1
Министерството на туризма с коментар за стикерите „100% ваксинирани“
© Булфото (архив)

Във връзка с появили се тълкувания относно инициативата да се поставят издаваните от министерството на здравеопазването стикери „100% ваксинирани“ върху туристически обекти, като хотели и ресторанти, Министерството на туризма прави следните уточнения.

Ваксинирането е напълно доброволен процес и никога пред работодателите в бизнеса не е било поставяно изискване или условието задължително да ваксинират своя персонал, както и да оказват натиск от всякакъв характер в тази посока.

Колко ще ни струва ранната почивка?

В същото време, Министерството на туризма насърчава усилията на всички представители на туристическия бизнес, които подхождат с грижа за здравето на своя персонал и на своите клиенти, които ползват туристическа услуга, за да подсигурят безопасна ваканция и да утвърдят името на България като сигурна дестинация.

Припомняме, че при избора си на дестинация туристите вземат под внимание два показателя – ниво на заболеваемостта и ниво на ваксинирани в страната.

Министерството на туризма продължава солидарно да подкрепя усилията на Министерството на здравеопазването, ясно и последователно, следвайки политиката на България и кабинета, както и утвърждавайки световните практики в стремежа да бъде сложен край на пандемията с COVID-19.

Радина Лазарова
453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.14 | 13:59

1
100% са ваксинирани, колкото стандарт Стара планина. Ама лапкат парички от европа за тез програмки.

Добави коментар

Водещи новини