МТ ще положи максимални усилия да осигури комфорта на почиващите у нас британски граждани

  • 29 април 2021 12:34

  • 355
  • 1
МТ ще положи максимални усилия да осигури комфорта на почиващите у нас британски граждани
© Министерството на туризма

В навечерието на летния сезон на 2021 година бих искала да Ви уверя, че Министерството на туризма ще положи максимални усилия да осигури комфорта на почиващите у нас британски граждани, за които България е позната и разнообразна дестинация за ваканция. Давам ясно послание, че страната ни взе всички необходими мерки, за да затвърди имиджа си на една сигурно място за туристически посещения.

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и по време на разговора си с Роб Диксън, посланик на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, съобщиха от министерството.

Николова разкри при какви условия чуждите туристи ще почиват у нас

Министър Николова е уточнила, че традиционно стотици хиляди британски туристи се наслаждават всяка година на нашето Черноморие, в зимните ни курорти, в София и най-големите ни градове.

"Вземайки под внимание гореизложеното и факта, че България излиза от третата вълна на коронавируса и броят на новозаразените намалява с всеки изминал ден, както и че темповете на ваксинация в страната ни се ускоряват, вярвам че британските власти ще класифицират страната ни като "зелена дестинация" с предстоящото облекчаване на мерките в Обединеното кралство", е казала министърът. По думите й това ще бъде изключително полезно решение в посока нарастване на туристопотока, и още един безспорен акт на приятелство и солидарност от един от най-значимите партньори на България.

Вицепремиерът е пояснила, че Великобритания е един от най-важните пазари за туризъм и разясни възможностите за влизане в България през предстоящия летен сезон. "Надявам се, че властите на Острова също ще облекчат начините за влизане на български граждани във Великобритания. Това би било много полезно решение", е била категорична тя.

Министърът е обърнала внимание и на факта, че е осъществен голям напредък по отношение на ваксинирането на работещите в бранш, което дава огромни надежди за едно спокойно и безопасно лято.

Вицепремиерът Марияна Николова пред медии във Варна: Обмислят се всякакви възможни варианти за облекчено влизане на туристите

"Местните здравни власти и Министерството на туризма са предприели необходимите мерки по българските курорти и туристически дестинации, за продължаването на ваканционния период без риск от заразяване с COVID-19 за гостите", е казала тя.

Посланик Роб Диксън е заявил, че ситуацията във всички страни се променя много динамично, като се очаква на 10 май британските власти да обявят т.нар. светофарна система, според която ще бъдат класифицирани различните държави и съответно начините за влизане в Обединеното кралство. "Тази система ще бъде обновявана на всеки две седмици", е уточнил той.

По думите му България традиционно е посещавана от голям брой британски граждани и се надява тази тенденция да се запази и занапред.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
355 1

Коментари 1

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2021.04.29 | 16:46

1
а те -за нас , какво ще направят?!?!

Добави коментар

Водещи новини