Николова разкри при какви условия чуждите туристи ще почиват у нас

  • 28 април 2021 08:11

  • 1400
  • 5
Николова разкри при какви условия чуждите туристи ще почиват у нас
© Министерство на туризма

Министерски съвет ще вземе решение по предложение на здравния министър да бъде удължена извънредната противоепидемична обстановка. Това каза вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и в ефира на Нова телевизия.

„Темата за влизането на туристи в страната е въпрос, който вълнува всички. Днес Министерски съвет ще вземе решение по предложение на здравния министър да бъде удължена извънредната противоепидемична обстановка. Такъв акт трябва да бъде създаден, за да могат да бъдат въведени ограниченията по отношение на здравните мерки и да бъдат отпуснати правилата относно свободното движение и влизането в страната. Днес Европейският парламента ще заседава за европейския зелен цифров сертификат. Утре ще бъде ясно решението от кога ще влезе той“, посочи Николова.

"Чуждестранните туристи ще могат да влязат в България и да почиват у нас, след като покажат удостоверение, че са им положени дозите от съответната ваксина. Ако нямат такова, те ще трябва да покажат отрицателен PCR тест или антигенен тест", заяви Николова.

По думите ѝ фирмите, които предлагат антигенни тестове и които ще бъдат признавани, ще бъдат обявени на сайта на Министерството на здравеопазването.

Марияна Николова с подробности за възможностите за влизане на руски туристи у нас

„Добрата новина е, че руските туристи идват. Те ще влизат по същия режим от 1 май. Руснаците имат голяма заявка към нас като дестинация, включително и за посещения във вътрешността на страната. При тях има интерес и към поклонническия туризъм”, каза още тя.

"Правилата за Гърция ще влязат от 15 май, когато започва при тях туристическият сезон. Ние приемаме правилата от 1 май, когато стартира летният сезон при нас. Ще приемаме чуждите туристи с тези изисквания", обясни Николова.

Според нея румънските туристи също са готови да почиват у нас. "Вчера проведох разговор с посланика на Румъния. Даваме много сериозна заявка за реклама. Готови са румънските граждани да посетят страната. Няма да има карантина от румънска страна. Говорихме за датата 1 май. Ще се прилагат реципрочни мерки с Румъния", допълни тя.

"Най-важно да уверим чуждестранните туристи, че сме безопасна дестинация", коментира още Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и.

Последвайте канала на

Novini.bg
1400 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
аре стига

2021.04.28 | 11:06

5
махнете я тая марионетка по-зле е и от ангелкова!!!!!!!!!
иванчо

2021.04.28 | 10:29

4
парад на лицемерието и алчността!

2021.04.28 | 10:27

3
Да не идват,в извънредно положение сме и то без причина

2021.04.28 | 09:53

2
ковра

2021.04.28 | 09:01

1
Проста Ботевградска П.утко , събирай си партакешите !

Добави коментар

Водещи новини