Експерт: Очакваме ръст на туристите с организирани чартъри

  • 16 март 2021 12:54

  • 433
  • 1
Експерт: Очакваме ръст на туристите с организирани чартъри
© Pixabay

Първи май е реалистична дата за началото на туристическия сезон у нас. Значителен ръст спрямо миналата година на летовници с организирани чартърни полети, прогнозира директорът на Института за анализи и оценки в туризма (ИАОТ) доц. Румен Драганов в ефира на БНР.

От ИАОТ очакват големите курорти като Слънчев бряг да заработят поетапно. Отначало - с 30% от капацитета си, а в пика на сезона да имат до 60% заетост. Обемите от 2018 и 2019 година ще бъдат достигнати едва през 2025-а година.

"Авиокомпаниите, които извършват чартърни превози с европейски туроператори, са в пълна готовност. Очакваме да стартират от началото на май дестинации Испания, Турция, Гърция. По същия начин в записванията стои и България", коментира експертът, като допълни, че в момента, в който Европейския съюз приеме руската ваксина, ще бъдат възстановени пътуванията, включително и към България. 

Драганов обобщи, че страната ще разчита преди всичко на Германия и Великобритания. По отношение на автомобилния туризъм -  на Румъния, Украйна, Беларус и други съседни страни.

Последвайте канала на

Novini.bg
433 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мира

2021.03.16 | 18:25

1
Това си е ваше мнение. Няма да ви пречим.

Добави коментар

Водещи новини