Определен е концесионер на морски плаж „Къмпинг Веселие“ в община Созопол

07 април 2021 18:14

Определен е концесионер на морски плаж „Къмпинг Веселие“ в община Созопол
© gettyimages
619 0

Определен е концесионер на морски плаж „Къмпинг Веселие“, община Созопол, област Бургас, съобщават от пресслужбата на МС.

След проведена открита процедура, Министерският съвет упълномощава Министъра на туризма да сключи договор за концесия със „Блек Сий Бийч“ ЕООД, в едномесечен срок от влизане в сила на Решението на Министерския съвет за определяне на концесионер на морския плаж.

Държавата ще даде на концесия централния плаж в Царево

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 15 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7,70 на сто без ДДС.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е вразмер на 27 818,87 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж е в размер на 123 660 лв. с ДДС.

Мая Йорданова
619 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини