Буря отвя в морето символа на Будва

  • 29 декември 2020 14:51

  • 895
  • 0
Буря отвя в морето символа на Будва
© Pixabay

Черногорският туристически град Будва стана без популярната сред туристите бронзова статуя на балерина на брега на Адриатическо море, съобщи ТАСС, позовавайки се на националната телевизия РТЧГ.

Няколко дни на черногорското крайбрежие имаше силна морска буря. Тази нощ водата достигна до стените на Стария град, потопявайки много ресторанти и търговски обекти. Тази сутрин жителите видяха, че бурята е отнесла и известната бронзова стаутя "Танцьорката от Будва", която местните жители наричат "Балерина", предаде БТА. 

Черна гора се надява руснаците да спасят туристическия ѝ сезон

Паметникът се намираше между плажа Могрен и Стария град. Това е един от най-известните туристически обекти в града, до който се снимат много туристи.

"Танцьорката от Будва" на скулптора Градимир Алексич е поставена на черногорското крайбрежие през 1965 г. Съществуват две легенди, свързани с паметника. Според едната скулптурата е посветена на балерина, паднала от скала. Спред втората легенда паметникът е посветен на трагичната история на девойка, която години наред чакала своя любим, който не се върнал от плаване.

Последвайте канала на

Novini.bg
895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини