Министерството на туризма отличи бизнеса, общините и медиите в годишните награди в туризма-2020

  • 11 декември 2020 16:32

  • 357
  • 0
Министерството на туризма отличи бизнеса, общините и медиите в годишните награди в туризма-2020
©

Министерството на туризма отличи представителите на бизнеса, общини и медии в годишните награди в туризма - 2020. Това е петото издание на конкурса, който за това време се утвърди като признание за прилаганите добри практики и усилена работа за туризма през последните 12 месеца, съобщиха от министерството.

Именно в тази толкова предизвикателна и изпълнена с премеждия година е важно да бъдат показани добрите примери в сектора и да бъде оценен постиженията в бранша, който въпреки всички трудности продължава да работи, е коментирала вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и. Тя е благодарила на заетите в сектора, като е подчертала, че с труда и старанието, които са положили през 2020 година, представителите на бизнеса са доказали, че това не е просто икономически отрасъл, начин на препитание, но и кауза. Те вложиха последователни усилия за прилагане на всички мерки и работа в условия на световна пандемия, за запазване на живота и здравето на туристите, за предоставяне на висококачествена услуга и за преодоляване на последиците от Ковид-19, е посочила министърът и е подчертала, че точно затова днес има възможност да бъдат отличени най-добрите примери в петите годишни награди в туризма.

Николова: Сред приоритетите ни е да развием и надградим двустранното сътрудничество в областта на туризма със Саудитска Арабия

Интерес към призовете е имало, дори в кризисната 2020 година, като близо 50 кандидата са подали заявка за участие за 10-те категории. Близо 33 хил. гласа са били подадени по време на онлайн вота, който е определил носителите в надпреварата. Най-голям интерес се отчита към голямата награда, която е избрана от над 11 хил. потребители.

Със специалната награда в категория "Изборът на българите" е отличен "Исторически парк", с. Неофит Рилски, Варна.

Победителите в Годишните награди в туризма - 2020 ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса - българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията. Предвид въведените ограничения за организиране на събития, с цел намаляване на струпването на много хора в затворени пространства церемония по връчване на призовете не се предвижда. Победителите ще бъдат поканени индивидуално, за да получат отличията си.

Последвайте канала на

Novini.bg
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини