БХРА очаква и мерки за компенсация на работещите, бизнеса, и в частност - на туризма

  • 23 ноември 2020 21:38

  • 2049
  • 0
БХРА очаква и мерки за компенсация на работещите, бизнеса, и в частност - на туризма
© Булфото (архив)

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ настоява да чуе при обсъждането на новите мерки, за които се предвижда да влязат в сила от 27 ноември, преди тяхното гласуване в Министерския съвет, и какви мерки са предвидени за компенсация на работещите, на бизнеса, и в частност - на туризма. Това се посочва в писмо на БХРА до премиера Борисов по повод на предлаганите нови мерки от Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25218

В документа е отбелязано, че те разбират нуждата от мерките, които налагат затварянето на бизнеса им и на голяма част от държавата за срок от поне три седмици, въпреки че според тях са пагубни за туризма. "Както неведнъж сме заявявали в публичните си изяви и в поредицата от писма до Вас и министрите от кабинета, за нас най-важно е здравето на нашите гости и служители. Сигурни сме, че ще излезем от кризата заедно чрез общи мерки и сътрудничество", е отбелязано в писмото.

Здравният министър предлага пълно затваряне заради COVID кризата в страната

БХРА настоява работниците им и техният бизнес да бъдат подкрепени от държавата. Те отбелязват, че подкрепят всички противоепидемични мерки, които биха запазили живота на техните близки, клиенти и служители, "но ако същите тези хора трябва да избират дали да умират от глад или от Ковид-19, тогава всички мерки се обезсмислят". Общественият договор изисква баланс и паритет между страните, за да продължава да работи двигателят на икономиката, и в частност - на туризма, посочват от организацията.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2049 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини