КБТБ: Цел номер едно е оцеляването на туристическата индустрия

27 ноември 2020 12:58

© Novini.bg
659 4

Новоучредената Конфедерация на Българския Туристическия Бизнес представи целите си по време на пресконференция в БТА.

На пресконференцията присъстват доц. Румен Драганов-първи ротационен председател на КБТБ, Сдружение „Българско конгресно бюро- БКБ“ /с ротационен председател НДК/, Сдружение „Българска асоциация на заведенията“, Сдружение „Сдружение на заведенията в България“, Сдружение „Български туристически съюз“ и Сдружение „Българска туристическа камара“ и Сдружение „Национален борд по туризъм“.

Ситуацията е особена след повторното затварянето на местата за хранене, хотелите.
Трябваше да предприемем много бързи действия с цел да може да консолидираме позициите си.
Цел номер едно е оцеляването на туристическата индустрия - всички, които са под егидата на Министерството на туризма.
Не изключваме нито един бранш , заяви Румен Драганов.

Когато застанем пред един хотел виждате таксиката отпред, доставчиците на хранителни стоки, строителите, телекомуникациите. Няма сектор, който да не е свързан с туризма, посочи той.

По думите му туризмът създава 43% от работните места, когато се прави  консолидиран баланс за заетите в областта на туризма.
Чрез нашето обединие ние заявяваме, че сме готови да сътрудничим с правителството по отношение на формулирането на различни цели за запазване на работните места и плащането за заплатите, заяви той.

Организацията не си поставя никави политически цели. Имаме въпрос към политиците - какво смятат да направят, ангажирайки се да управляват, който и да е сектор от икономиката, заяви още Румен Драганов.

Мартин Захариев формулира основните цели на организацията. Конфедерацията на Българския Туристическия Бизнес се учреди вчера. Отчайващи са резултатите от лято 2020, заяви Захариев.

Идеята е секторът на говори с един глас. КБТБ е доброволна организация. Нашите са цели са подорбно разписани в учредителния ни договор, посочи Захариев.

Конкретната ни краткосрочна цел е да взаимодействаме с правителството за спазяването на туристическия сектор каза Захариев.

Емил Коларов - председател на „Сдружение на заведенията в България“, заяви че ще защиатава интересите на брашна и членовете на сдруженията.

Борислав Велков - председател на Съвета на директорите в Национален дворец на културата от своя страна посочи, че събитийният и конгресният бизнес са изключително тежко засегнати. Нашите цели, на НДК и всички конгресни центрове, е да създаваме устойчиви политики възможно най-бързо. Подкрепяме изцяло обединението, заяви той.

Novini.bg
659 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иван

2020.12.03 | 23:48

4
Тези не можаха ли да си изберат по-нормално име? Изглеждат като КТБ на престъпника Цецо Василев!
Ох

2020.11.27 | 15:32

3
Като данъкоплатец не искам дасе дават пари на хотелерите това е частен бизнес . Като отида на хотел си плащам сметката хотелера неми прави отстъпка
Ох

2020.11.27 | 15:22

2
Първо БКП крадците да върнат откраднатите пари от пенсионият фонд от Тодор живковото време които луканов им раздаде с куфарите и целият пенсионен фонд стана на бетон и стъкла по Черноморието

2020.11.27 | 15:18

1
Какво оцеляване ? 80% от работещите в сектора сме на улицата от март медец,включително и аз, някои дори от миналата година. Гроб закопа всичко работещо в тая кочина

Добави коментар

Водещи новини