Летище-Бургас очаква утре първия чартър с чужди туристи с полет от Амстердам

Летище-Бургас очаква утре първия чартър с чужди туристи с полет от Амстердам. Това каза в Бургас министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Тя информира, че по-рано днес е провела среща с представители на Съюза на собствениците в курорта "Слънчев бряг", които заявили готовност за активен туристически сезон от 1 юли. Ангелкова каза, че във всички хотели по Черноморието се спазват строго противоепидимичните мерки.

Тя обясни, че туризмът очаква трудно лято и е много важно всички да бъдем дисциплинирани. В непрекъснат контакт сме с водещи туроператори.

Стремим се да покажем, че България и нашето Черноморие са безопасни дестинации, добави Ангелкова. Вече са ясни и данните от пробите на морската вода, които се правят всяка година. Качеството на водата в морето е отлично и по Южното Черноморие няма замърсени плажове, съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Днес в Бургас министър Ангелкова участва в пресконференция, на която бяха обявени резултатите от мащабното имунологично изследване сред жителите в Бургаска област. Участници в брифинга бяха главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил, деканът на бургаския Медицински факултет доц. Цветан Велинов, кметът на Бургас Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

Няма коронавирус по Южното Черноморие, туризмът влага големи надежди

Коментари

  1. 2020.06.25 | 17:19
    Чакаме ги с хляб и ковид
  2. 2020.06.25 | 16:08
    Гладна кокошка просо сънува !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет