Ангелкова проведе във Варшава работна среща с министъра на развитието на Полша

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard проведе във Варшава работна среща с министъра на развитието на Полша Ядвига Емилевич, на която бяха обсъдени актуални за сектора теми от взаимен интерес, информират от пресцентъра на Министерството на туризма

Състоялият се днес двустранен b2b бизнес форум с участието и на представители на местната власт е началото за надграждане на традиционно добрите ни отношения, посочи министър Ангелкова. Споделих с Вашите колеги фокуса, който поставяме, за активен маркетинг на полския пазар. Допълнителен силен стимул ще бъде и новият финансов механизъм, с който българското правителство ще подкрепи организирания туризъм към България. Една от предвидените по него кампании е насочена към Вишеградската четворка, в която Полша играе съществена роля, подчерта българският министър. Паралелно продължава работата на ведомството по интегрираните кампании с медиямикс за промотиране на България като дестинация за четири сезона и за увеличаване на туристопотока. 

Ангелкова във Варшава: Партньорството с Полша е важно за растежа на входящия ни туризъм

През миналата година страната ни е посетена от близо 421 хил. полски туристи, но възможностите са много по-големи. За да постигнем тези цели, имаме готовност в края на годината да открием национален офис за туризма към посолството ни във Варшава, което е знак за добро сътрудничество с Полша, подчерта министър Ангелкова. 

Тя припомни възходящите статистики в сектора след създаването на самостоятелното Министерство на туризма в края на 2014 г. Макар и младо, за този период то постигна съвместно с бизнеса и общините 31% ръст на чуждестранните туристи. Успешно заработи Единната система за туристическа информация, която гарантира сигурността на нашите гости и по-високи приходи в отрасъла, но и дава нови перспективи за правене на анализи, прогнози и профили за нуждите на маркетинга и рекламата, стана ясно от думите на министър Ангелкова. Тя покани събеседничката си да участва в международния форум за устойчиви инвестиции в туризма на Източна Европа, който ще се проведе на 21-23 май в най-големия български морски курорт Слънчев бряг съвместно с експерти от Европейската комисия и бившия генерален секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай. Един от панелите ще е посветен на финансовите инструменти за насърчаване на туристическия бизнес и инвестициите в сектора. 

Ядвига Емилевич поздрави гостенката си и нейния екип за постигнатите високи резултати и изказа желание за полско присъствие на форума. Двете демонстрираха готовност на страните си да обсъдят възможността за споразумение с анекс към Спогодбата за сътрудничество в областта на туризма между Народна Република България и Полската Народна Република. Документът е подписан през 1969 г. и се нуждае от актуализация, която ще позволи да се осъвременят двустранните отношения в туризма, бе посочено по време на срещата. 

Полският министър на развитието специално благодари на българската страна за навременното и професионално отношение към полските туристи, пребивавали в България при фалита на британския туроператор „Томас Кук“. България остава безспорно една от дестинациите за полските туристи и Слънчев бряг е много популярен, каза още Ядвига Емилевич и акцентира върху значението на авиовръзките, които увеличават многократно възможностите в туризма. Полският министър подкрепи инициативата за откриване на български туристически офис във Варшава и прогнозира, че той ще има голям ефект за надграждане на двустранните контакти. Тя предложи страни като Полша, България, Румъния и др. да не се рекламират само поотделно. Ако предложим региона заедно на далечни пазари, би било много атрактивно в рамките на инициативата “Три морета”, каза още тя. Първата най-лесна стъпка според нея е например да се презентират столиците.

Министър Ангелкова подкрепи идеята и изтъкна значението на съвместните продукти за утвърждаване позициите на двете страни на далечни пазари. Много важно е присъствието ни на полските туристически изложения, където нашите общини нагледно разкриват потенциала си като дестинации. Тя даде пример и с предстоящото подписване  през април на споразумение за сътрудничество между българската община Костенец и полската Сероцк.  

Коментари

  1. 2020.02.19 | 00:29

    каква е тази усмивка на травестит,аха разбрах това е Ангелакова

  2. 2020.02.18 | 19:14

    Божичко, какви грозни хора представляват пред света ограбената ни държавица! Като че ли са събирани по гари, спирки и депа за вторични суровини.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Tуризъм

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет