От ранни зори багер премества пясъка на плажа в Равда

От ранни зори багер копае пясъка на плажа в Равда. Изграждането на дигата е с цел укрепване, за да не "вземе морето, бурята пясъка". Това твърди концесионерът Атанас Петрушев. Той обаче не успя да обясни дали има разрешение от институциите за извършването на такива дейности.

"Аз съм си тук от Равда и помня, че това се случва от години", каза той пред бТВ.

По думите му след това пясъкът ще бъде изравнен. Подчерта, че багерът не взима пясък от морето, а само този, който е на плажа. Затова Петрушев успокои, че няма нарушаване на екосистемата.

От репортажа на бТВ стана ясно, че пясъкът е натрушан по цялата дължина. Някои смятат, че дигата се прави за предпазване на заведенията по плажа. Собствениците на хотелите пък коментира, че от години има такава практика да се издигат диги и казаха, че този ров ще бъде изгладен.

От своя страна обаче природозащитниците алармират, че се унищават ембрионални дюни. А дейността на багера по смисъла на закона е строителство. От Министерството на туризма ще проверят случая в Равда.

Почти е премахната дигата на Централния плаж в старата част на Созопол

Изграждане на диги имаше и в Созопол. Случаят стана скандален и заради недоволството на месните пясъкът беше бързо загладен. Багер имаше на Централняи плаж в Созопол, като министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard каза, че на концесионера ще бъде наложена санкция.

 

Коментари

 1. 2019.11.25 | 11:56

  Идиоти с идиоти от години се практикува от както разбойниците и шайките на герб са на власт.

 2. 2019.11.25 | 09:47

  taka se pravi po sveta. proverete

 3. 2019.11.25 | 09:17

  Определено това са безобразия поради слабата държавност. Ако я има въобще. Постоянно се занимаваме с проблемите по морето. То се видя, че докато не вкарат 5-10 човека в затвора за по 10 години всеки ще си прави там каквото си иска и вечно министърката ще тича след събитията. Е това на какво прилича - на бездържавие.

 4. 2019.11.25 | 07:57

  Всеки си прави каквото си иска, бахти , за 30 години демокрация съсипаха държавата, да ти ева и демокрацията, колония на щатите станахме

  1. 2019.11.25 | 07:59

   това нашето не е демокрация, а тоталистична кражбоанархия

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет