Ето как родните хотелиери привличат туристи

  • 21 ноември 2019 12:45

  • 961
  • 0
Ето как родните хотелиери привличат туристи
© Pixabay

Хотелиерите все повече инвестират в обновяване на базата и различни иновации, за да бъдат различни и да привличат туристи, каза днес председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев. По думите му се оборудват и много зали за конгресен туризъм.

През последните години профилът на гостите в района на Варна се променя и идват по-заможни хора, допълни Косев. Според него гостите търсят баланс между цена и качество, взискателни са и редовно дават оценки в интернет за базата, в която отсядат.

За сезон 2020 Косев посочи, че е твърде рано да се коментира, но вече има ранни записвания. По думите му очакванията са да се запазят нивата на гостите от Полша, Франция и Румъния. Според Косев тенденцията през последните години е туристите да правят сами резервациите си и да разчитат все повече на електронни платформи, а не на туроператорски фирми. Той допълни, че практиката хотелиерите да правят големи отстъпки при ранни записвания вече няма да бъде толкова масова.

Пътуваме вече по-малко

Павлин Косев коментира тенденциите в бранша при откриването на третото издание на изложението "Туризъм Експо дестинация Варна", което започна днес в Двореца на културата и спорта. Във форума участват близо 100 български и международни фирми. Според Косев тази година изложението е насочено към най-модерните дигитални решения за сектора. По думите му една от иновациите е насочена към издигане на сигурността на стаите в хотелите на ново равнище чрез отваряне на вратите с пръстов отпечатък на госта, а не с магнитна карта или ключ.


Дворецът на културата и спорта като една от емблемите на града също се стреми да работи активно за реализацията на проекта Варна да стане дестинация за четири сезона, допълни неговият изпълнителен директор Минко Христов. По думите му предстои построяването на паркинг с подземни нива, който ще разполага с 350 места. Строежът ще започне през 2020 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини