Ръст на чуждестранните туристи през месец август

  • 27 септември 2019 15:34

  • 354
  • 0
Ръст на чуждестранните туристи през месец август
© Pixabay

Повече от 1,707 млн. са туристическите посещения от чужденци през месец август тази година. Ръстът, който се отчита е 3,2 на сто спрямо същия месец на рекордната за туризма 2018 г, сочат данните по изчисления на Националния статистически институт. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

От януари до август тази година чуждестранните визити в страната са близо 6,881 млн. Спрямо същия период на 2018 г. намалението е с 0,6%.

За трите летни месеца от юни до август туристическите пътуванията на чужденци у нас са над 4,437 млн., което е спад от 1% в сравнение със същия период година по рано. Наблюдава се тенденция за увеличаване на интереса на българските туристи към дестинации в цялата страна.

Данните са свидетелство, че мобилизацията на всички в туризма - бизнес, държава и местна власт дават резултати въпреки силната конкуренция в международен мащаб. Радвам се, че независимо от някои мрачни прогнози, българският туризъм успява да докаже своята стабилност и данните са изцяло в рамките на направените от нас прогнози, че 2019 г. ще е предизвикателна, но заедно можем да отчетем добър сезон, коментира министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини