Искали пари за тоалетна в бар на плажа в Крапец

Таксата от един лев за зареждане на телефон е обявена от "Крапец Бийч Бар" на видно за клиентите място. Това установи проверка на Комисията за защита на потребителите по повод информация в медиите, че заведението изисква заплащане за ползването на тази услуга, съобщават от пресцентъра на КЗП.

Начисляването на такса за ползването на тоалетна от клиентите на заведението обаче е в нарушение на наредбата за категоризация и за него ще бъде съставен акт в размер на 1000 лв. Дадени са предписания за отстраняване на несъответствието, като инспекторите ще извършат последваща проверка. 

В хода на проверката инспекторите са установили и че в менюто на въпросния плажен бар са посочени цените и грамажите на предлаганите храни и напитки, което предполага, че изненади при поднасянето на касовия бон не би трябвало да има.

Експертите на КЗП напомнят, че начисляването на такси от типа "празен стол", "празна чиния", "желание на клиента" и пр. е допустимо, но само ако – както в този случай – потребителят е бил предварително информиран по надлежен начин колко ще му струва конкретната услуга. Това може да стане чрез ценоразпис, в менюто, на информационна табела в обекта или чрез друг подходящ способ.

Плаж "Каваците", на който по-рано днес парашут с двама души се откъсна от теглещата ги моторна лодка, е проверяван от Комисията за защита на потребителите, включително и през този летен сезон, като е установено, че е налице цялата изискуема по закон предварителна информация за цените и правилата, при които се предоставят тези услуги. По отношение безопасността компетенциите са на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" и Изпълнителна агенция "Морска администрация". Апелът към търговците е да се съобразят с метеорологичните условия с оглед осигуряване безопасността на клиентите при ползването на услугите от такъв тип, а самите туристи да не поемат излишни рискове за доза адреналин. 

Коментари

 1. 2019.08.24 | 21:31

  На такива ненаситни за печалба бармани се случва често да им подпалват заведенията. Вината си е в техния телевизор. Кои каквото търси, това си намира.

 2. 2019.08.24 | 21:26

  Остава да им взимат пари и за въздуха които дишат и за тока които харчи заведението. Като ползват мястото около заведението за тоалетна и се вмирише на тоалетна около него, клиентите ще престанат да идват. Заради алчни новоизлюпени бизнесмени които искат за един сезон да забогатеят,намалява броя на туристите на всякъде.

 3. 2019.08.22 | 22:22

  Ще дойдем...!Само сутринта да не пърдите,че въздуха тогава не е особено приятен...

 4. 2019.08.22 | 19:30

  Според теглото на оставеното: по 1 лев за 50 гр. в течно или по 10 лв. за 1000 гр. в твърдо състояние. Елате при нас бре, туристи - от утре промоция: 3 вдишвания на обезмирисен сутрешен въздух само за 2 лв.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет