Царево започна да налага солени глоби за палатки и каравани на плажа

  • 25 юни 2019 20:19

  • 1667
  • 4
Царево започна да налага солени глоби за палатки и каравани на плажа
© pixabay

Въпреки ветото на президента върху забраните за къмпингуване община Царево вече налага солени глоби за туристите с палатки и каравани.

Морската община е единствената у нас, която не чака промените в закона и вкарва този вид туризъм в регламент.

Наредбата на община Царево предвижда глоба от 200 до 5000 лв. за поставяне на палатка или каравана извън регулираните къмпинги. С наредбата освен глоби за нарушителите общината регламентира при какви условия може да се сложи палатка или каравана – на общински терен с разрешение от главния архитект, а в частен имот – с нотариално заверена декларация от собственика му, предаде БТВ.

На екоплаж „Корал” – мястото, заради което вече няколко години се водят спорове къде и как може свободно да се къмпингува, в момента има опънати палатки на плажа. Не са много, но и сезонът не е започнал.

Според сдружение „Да запазим Корал”, което атакува наредбата в съда, ограниченията и глобите са незаконни и не са били широко дискутирани. Наредбата е внесена при областния управител на Бургас, от който зависи дали ще бъде одобрена, за да влезе в сила.

От общината в Царево оисичват, че не могат да обособят места за свободно къмпингуване, защото няма приет Общ устройствен план.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1667 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Антон

2019.06.26 | 07:54

4

Не трябва и не може разни томабелевци да си правят каквото си поискат, защото са решили, че природата е тяхна, а дори не се грижат да нея.

2019.06.25 | 22:59

3

Хахахаха не могат да обособят места за къмпингуване,защотото нямали устройствен план,но налагат глоби по невлязъл още в сила закон и незаконна наредба...Ами се чудя аз,щом няма такъв план и не могат да се обособят такива места,то как тогава местата на които се налагат глоби се определят като неправилни за къмпингуване! Съд до дупка за тези общински рекетьори!

ApoloN

2019.06.25 | 22:46

2

Спрете застрояването на шибаното Черноморие , защо не спрете хотелите на плажната ивица , а се занимавате с хора с каравана , дошли за 2 седмици. Тъпаци ! Жалки близегъзци , това сте вие .

Справедлив

2019.06.25 | 22:28

1

Нека първо да съборят незаконните романски къщи които са 90% такива и тогава да глобяват хората с палатките;)

Добави коментар

Водещи новини