Галъп интернешенъл: България не е достатъчно рекламирана като туристическа дестинация

България не е достатъчно рекламирана като туристическа дестинация. Товапоказват данните на „Галъп интернешънъл“ около началото на по-активния туристически сезон.

88% от хората у нас споделят необходимостта в държавния бюджет да се предвиждат средства за реклама на България като туристическа дестинация в чужбина. 10% не виждат такава необходимост, а останалите 2% са хора, които се колебаят. Данните показват почти автоматична подкрепа. По-активното рекламиране на страната ни очевидно се възприема като базисна необходимост.

На този фон мнозинство от 73% заявява, че държавата не прави достатъчно за реклама навън. А мнозинство от 68% смята, че и рекламата вътре в страната не е достатъчна. Очевидно е, че високите очаквания за популяризиране на българския туристически продукт срещат тук и устойчивия общ критицизъм на българите към работата на институциите у нас.

Прави впечатление, че 27% от населението поставя по-скоро висока оценка на рекламирането навътрешния туризъм – което не е дял за пренебрегване. Очевидно, по-близкият и непосредствен опит на българите с популяризирането на туризма на вътрешния пазар изиграва своята роля.Оказва се, че идеята, обсъждана в Министерството на туризма, подкрепяна и от Националния борд по туризъм – всяка община да отделя средства за реклама в чужбина от туристическия данък – се ползва също с генерална подкрепа.

78% от запитаните нямат против част от събираните от общините пари да отиват за реклама на туризма. Изследването е част от традиционната изследователска програма заедно с Националния борд по туризъм.

Проведено е чрез телефонно интервю сред 1000 души при специална панелна методика, която обезпечава представителност на данните за пълнолетното население на страната. Абсолютна максимална грешка е ± 3.1 при 50% дялове.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет