Японски милиардер ще бъде първият турист до Луната (снимка)

  • 18 септември 2018 08:18

  • 2178
  • 0
Японски милиардер ще бъде първият турист до Луната (снимка)
© SpaceX

Американската космическа компания Спейс Екс съобщи, че 42-годишният японски милиардер Юсаку Маедзава, основател на сайт за мода и колекционер на съвременно изкуство, ще бъде първият частен турист, когото тя ще изпрати на пътешествие около Луната със строящата се най-мощна досега ракета, предаде Франс прес.

Основателят на Спейс Екс Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, съобщи името на щастливия клиент на компанията в негово присъствие, на церемония в ракетостроителния си завод край в Лос Анджелис. Пътешествието ще бъде след няколко години, на неуточнена дата, с ракетата "Биг Фолкън рокет" (Big Falcon Rocket), която е в процес на разработка.

Маедзава съобщи, че ще покани между 6 и 8 хора на изкуството да го придружат в пътуването около Луната. Той каза, че мечтата на живота му е да лети в космоса и че при мисълта за това сърцето му бие лудо, предаде Асошиейтед прес.

Разстоянието от Земята до Луната е около 382 000 километра. Никой не е летял до Луната след мисията на Аполо през 1972 г., напомня АП.

Последвайте канала на

БТА
2178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини