Спад на руските и израелските туристи у нас

Регионалната туристическа камара в Бургас покани на среща всички консули на чужди държави у нас на среща преди началото на летния туристически сезон. Отзоваха се само Генералният консул на Република Турция и почетните консули на Държавата Израел, Русия и Украйна. Туристическият бранш отчита спад при руските и израелските туристи през миналата година, предаде БНР.

През 2017г. за първи път има спад на руските туристи от над 13%, както и от израелския пазар – над 8%.

Почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев обясни, че причината е в това, че имотите на руснаците у нас вече се продават на вторичния пазар.

За Израел това е просто бизнес, смята почетният консул Орлин Мандов. Според него израелците се възползват от всяка по-добра предоставена им възможност – като по-евтини туристически пакети, по-нови и повече самолети за дестинациите.

Руските туристи са недоволни най-вече от това, че понякога има дублажи на резервациите, каза Тонко Фотев. Израелските туристи пък искат повече екскурзии и друга съпътстваща почивката им програма.

Първите израелски туристи пристигат в Бургас на 1 април.

Коментари

 1. 2018.04.10 | 11:19
  сега след скрипал вече няма да им никакви руски туристи
  1. 2018.04.10 | 11:19
   Ако сме идиоти и изгоним руски дипломати,ще стане като с Турция след свалянето на самолета.За кефа на истеричната кака от острова.
 2. 2018.04.10 | 11:19
  И БЕЗ АЛКОХОЛИЦИТЕ ЩЕ МИНЕМ .
 3. 2018.03.31 | 02:20
  Пич, за съжаление най големите пиянски изцепки по българските курорти се правят от англоговорящи туристи! Те идват на алкохолен туризъм с по 200 евро в джоба...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет