Ангелкова с подробности за туристическите сезони и присъствието си на връчването на "Оскарите&q

  • 23 март 2018 08:28

  • 2286
  • 1
Ангелкова с подробности за туристическите сезони и присъствието си на връчването на "Оскарите&q
©

Зимният туристически сезон върви изключително добре. Тази година са ни посетили 840 000 чуждестранни туристи, което е 17% ръст. Има ръст и на приходите. Основният туристически поток през зимата идва от Гърция, Сърбия, Македония, Великобритания, но има ръст и на туристите от Италия, Австрия.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. "Когато наближи лятото, винаги си говорим дали българският турист ще предпочете нашето море или гръцкото. Ще ви дам един пример. За миналата година са ни посетили над един милион и сто хиляди гръцки туристи. Българите, посетили Гърция, са милион и двеста хиляди. Виждате, че има паритет. Може би на гърците им е омръзнало тяхното море и идват на нашето. Не можем и трябва да спрем да говорим, че нашето море е лошо. Работим изключително много за доброто име на родното Черноморие. Строят се пречиствателни станции, намаляват се цените на чадърите, правим ежедневни проверки. Специално за цената на чадърите си зависи от концесионера, но все повече от тях намаляват цените", разкри тя.

"Всеки турист може да отиде на всеки един плаж и да си наеме чадър и шезлонг. Ние не раздаваме плажовете. Ние обявяваме конкурс и се явяват кандидати за концесия на плажовете. Не мога да коментирам думите на Валери Симеонов. Имаше плажове, за които се явява само един кандидат. Не можем да накараме насила никой да участва в конкурсите. Всички, които кандидатсват, спазват необходимите процедури и ние също следим за това", категорична беше Ангелкова коментирайки думите на вицепремиера Симеонов, че редица плажове по Черно море са раздадени на фирми, близки до групировките ВИС-2 и СИК.

"Пътувах до Холивуд като частно лице. Имам финансовата възможност сама да си платя самолетните билети и престоя. Роклята си я избрах сама", разкри Ангелкова по повод присъствието си на раздаването на кинонаградите Оскар и снимките й с холивудските звезди. "Бях поканена от мои приятели - продуценти, актьори и режисьори. Вярвам, че чрез киното можем да популяризираме страната, Хърватска например основно разчита на киното. Някои от звездите, с които се снимах, са големи приятели на България. Говоря за Салма Хайек и Силвестър Сталоун. Сталоун харесва нашата страна, той го е казвал хиляди пъти и пак ще я посети. Не всеки може да се похвали с това", обяви Ангелкова. 

Филип Епитропов
2286 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Аз

2018.03.23 | 10:59

1
Абе тоя сайт да не е на Ангелкова?!?

Добави коментар

Водещи новини