Морето ни е чисто

  • 16 юни 2016 06:19

  • 5033
  • 3
Морето ни е чисто
© Булфото (архив)

С отлично качество са 91,2 % от водите за къпане по българското Черноморие.

Това показват данните на Регионалните здравни инспекции в Бургас, Варна и Добрич, предоставени от Асоциация „Българско Черноморие”. Регионалните инспектори са проверили 91 зони за къпане, като констатацията е, че морската вода в 83 от тях или 91,2 % е с отлично качество. 7 са с добро качество и само една с лош резултат (1,3 %). За сравнение през миналата година с отлични качества са били 71,3 % от крайбрежните води за къпане, с добри - 20,2 %, със задоволителни - 5,3 %, а с лоши - 3,2 %, пише в. Труд.

По Южното Черноморие са проверени общо 47 зони за къпане. Качеството на всички крайбрежни води е отлично, с изключение само на една, където качеството е добро. РЗИ Варна констатира 17 отлични крайбрежни води за къпане, 5 в добро състояние и един лош резултат – „Офицерски плаж“. Според Асоциация „Българско Черноморие” данните показват, че информациите за замърсяване на морските води по Северното Черноморие са опити за манипулации, внушаващи, че българското море е мръсно.

От Съюза на собствениците – Слънчев бряг се също обявиха срещу зачестилите негативни публикации за състоянието и чистотата на плажовете. Заявяваме, че плажната ивица на курортния комплекс Слънчев бряг е отлично поддържана и екологично чиста. Тя е носител на международната награда „Син флаг”, който се присъжда заради комбинацията от уникална природа и световен стандарт на управление на плажовете, допълват от съюза.

Междувременно правителството прие промени в Закона за туризма, според които ще бъде въведена Единната система за туристическата информация, която ще свърже в реално време регистрите на хотелите с министерствата на туризма, с МВР, НАП и общините. Системата се очаква да доведе до изсветляване на сектора и да допринесе за по-добра събираемост на постъпленията от туристическата дейност.

Филип Епитропов
5033 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.20 | 09:12

3
Ha..ha..ha
Киро

2016.06.20 | 09:10

2
Все оште чисто щот няма никой то зимата е наи чисто по принцип
транзистор

2016.06.16 | 09:55

1
Ти имаш ли завършен първи клас?

Добави коментар

Водещи новини