Нова такса за ски зоната в Банско

  • 28 ноември 2011 21:49

  • 1716
  • 0
Нова такса за ски зоната в Банско
©

Нов начин за определяне на концесионната такса за ски зоната над Банско ще се опита да договори Министерството на околната среда.

Зоната се стопанисва от фирма "Юлен", а проверка на екоминистерството преди няколко месеца установи, че компанията използва 650 дка повече от отредената по договор площ. Върху допълнителните територии са направени съоръжения за ски.

В момента "Юлен" плаща около 200 хил. лв. на година като концесионна такса. Според министър Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко сумата не зависи от ползваните терени, нито от приходите на компанията. Затова методиката трябва да се промени и да се основава на "икономически показатели". За целта е нужно да се поправи договорът между Министерския съвет и "Юлен", като от компанията трябва да се съгласят на изменението, съобщава в. "Труд".

В момента "Юлен" и екоминистерството отново преглеждат документите, които установиха превишаване на разрешената за ползване площ. Процесът върви бавно, но се очаква до края на тази година да приключи.

Целта на преговорите е да вземем по-добро плащане, каза Караджова.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1716 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини