Пускат пистите в Банско на 1 декември

  • 17 ноември 2011 20:09

  • 3308
  • 0
Пускат пистите в Банско на 1 декември
©

Оръдията за изкуствен сняг в ски зоната над курорта Банско работят на пълни обороти. Целта е до 1-ви декември повечето писти да бъдат заснежени, за да се ползват от скиорите. Въпреки че официалното откриване на зимния сезон ще е на 17-ти, още в началото на следващия месец кабинковият лифт ще заработи, предаде АСН.

"В момента условията са перфектни за производството на изкуствен сняг. Започваме първо от ниските части и вървим нагоре. Още в петък най-малката писта ще е готова за каране на ски, стига да има мераклии. Много добре върви и заснежаването на едно от основните ни трасета - "Алберто Томба", заявиха от фирма "Юлен", която е концесионер на ски зоната в Пирин планина, пише actualno.com.

От дружеството разкриха, че тази година в парк "Пирин" е освежена значителна част от маркировката на територията на ски центъра. Обезопасени са рисковите участъци край пистите, укрепени с предпазни мрежи са зоните, в които има свличания.

Все още не се знае каква ще е цената на дневната карта за ползване на ски зоната, но се очаква тя да не е по-висока от миналогодишната, която бе 55 лева за възрастни. "Нищо чудно заради кризата, дори да бъде намалена, макар и незначително, цената", надяват се банскалии.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини