Air France изпълнява полети с биогориво

  • 18 май 2016 12:46

  • 1117
  • 0
Air France изпълнява полети с биогориво
©

По повод на филмовия фестивал в Кан, на който Air France е исторически партньор, 24 полета от Ница до Париж, ще бъдат изпълнени с биогориво*.

Биогоривото е резултат от ферментацията на захарна тръстика и 10% от него добавени в самолетното гориво, намалява отделените вредните емисии с около 50%, в сравнение с тези от използване на традиционни изкопаеми горива.

Тази инициатива е част от програмата на Air France "Lab'line for the future“, стартирала през 2014 г., за развитие на екологични технологии в авиацията. Чрез намаляване на въглеродните емисии с използването на биогорива, авиокомпанията илюстрира ангажимента си за устойчиво развитие.

*Биогоривото, което се използва за тези полети е Farnesane, произведено с най-съвременни технологии от компанията Total и нейния партньор Amyris в Бразилия. Това е едно от трите биогорива в света, разрешени за използване в търговската авиация. Използването му е сертифицирано през 2014 г. от Американското дружество за изпитване и материали (международно признат орган по стандартизация) и производството му няма вредно влияние върху околната среда.

Последвайте канала на

Novini.bg
1117 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини