Благой Рагин: Българският туризъм се доказа и в условията на криза

  • 22 ноември 2011 07:31

  • 1715
  • 0
Благой Рагин: Българският туризъм се доказа и в условията на криза
©

За пореден път доказваме, че туризмът е един от сериозните отрасли в българската икономика.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на туристическите агенции Донка Соколова.

Намираме разбиране от страна на правителството, но нещата се случват много бавно. Туроператорите са неравнопоставени в сравнение с другите данъчни субекти, което се надяваме да бъде поправено, допълни тя.

Според Соколова, парите, давани за реклама на туризма от държавата, са малко и това трябва да се промени.

Тя посочи, че браншът разчита на добър зимен сезон, но той е непредвидим, защото хората чакат най-добрите оферти и избират в последния момент.  Донка Соколова направи прогноза, че ще има 5-6% ръст на руските туристи, дошли в България за зимния сезон, както и че финансовите проблеми на Гърция няма да доведат до отлив на техните туристи у нас.

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин каза, че и при много сериозната икономическа криза българският туризъм е показал, че има потенциал и може да се развива.

Има диалог между бранша, общините и държавата, което оказа своето влияние върху това, летният туристически сезон да бъде един от най-успешните досега, което се надяваме да продължи и в бъдеще, в по-скорошна перспектива - такъв да бъде и зимният сезон, каза още Благой Рагин.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1715 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини