България и Русия подписаха протокол за сътрудничество в сферата на туризма

  • 27 януари 2016 19:59

  • 2200
  • 4
България и Русия подписаха протокол за сътрудничество в сферата на туризма
© Министерство на туризма

България и Русия ще си сътрудничат за увеличаване на туристопотока между двете страни. Това е записано в протокола за сътрудничество, който днес подписаха министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Сафонов ще участва в Българско-руската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Това е най-високото държавно ниво в сектора туризъм в Руската федерация, а посещение от такъв ранг в България не е имало повече от 5 години.

Министър Ангелкова е посочила, че по данни от бранша руските граждани се интересуват от възможностите за туризъм в страната ни и активният диалог между двете ни страни е допълнителен положителен сигнал за насърчаване на пътуванията. Олег Сафонов е отбелязал, че държавата и браншът са готови да съдействат, за да могат предложенията на българския бизнес да достигнат до крайния потребител. По думите му България трябва да полага последователни усилия, за да е разпознаваема на руския пазар не само с масовия летен и зимен туризъм.

Двамата са участвали и в заседанието на работната група по туризъм в рамките на междуправителствената комисия. Олег Сафонов е казал, че страната ни продължава да е сред най-търсените туристически дестинации и се надява повече руски граждани да я изберат за своята почивка.

Днес е била организирана и среща на Сафонов и министър Ангелкова с кметове на черноморски общини, на която е представена подготовката за летния Сезон 2016.

Възможностите за промотиране на София като културна и туристическа дестинация на пазара "Русия" е била обсъдена на среща между Сафонов и кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Русия е сред водещите държави на пазара на българския туризъм, като през миналата година страната ни са посетили близо 485 хиляди руски туристи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2200 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Поток

2016.02.28 | 17:54

4
Ще живне туризма, но това е сметка без кръчмаря. От американското посолство не се вълнуват от нашите интереси ако това не съвпада с техните планове. Очаквайте активиране на всички протестни звена с цел сваляне на правителство, заради единственото мъдро решение за последните години-възобновяване на Южен Поток. Според американските ни благодетели този поток трябва да е Турски, даже въобще да го няма.
ицо

2016.02.28 | 17:53

3
единственото стойностно нещо за нас щеше да бъде този южен поток...но както каза...юе се намеси ръждясалият задник на обама

2016.02.25 | 15:56

2
Ален Вега, ти си гений! Аз съм ЗА! ВРЕМЕ Е да си върнем откраднатото бъдеще!
Свети ЦАР ПЕТЪР Велики Преславски

2016.02.25 | 13:33

1
Самоя болшая ошибка на Николас/николай второй что не помог на София освободит ЦАриград 1912 году

Добави коментар

Водещи новини