Чепеларе откри зимния туристически сезон

  • 21 декември 2015 14:17

  • 1113
  • 0
Чепеларе откри зимния туристически сезон
© Булфото (архив)

Чепеларе откри зимния туристически сезон. Въпреки липсата на сняг по пистите от вр. Мечи чал, хотелите в града са в готовност за посрещане на туристите, заяви кметът Славка Чакърова. Тя посочи, че ски услугата за традиционните туристи в Чепеларе е гарантирана и в периода преди по-сериозен снеговалеж, разчитайки на близостта на курорта Пампорово. Ако до Коледно-Новогодишните празници не падне достатъчно сняг, туристите ще бъдат превозвани от хотелиерите до пистите в Пампорово, съобщи заместник-кметът Пантелей Мемцов.

Близо 60 процента от туристите в града са дългогодишни клиенти, които идват почти ежегодно, обяснява Съби Маданков - председател на хотелиерското сдружение. За разлика от курортите за масов зимен туризъм, Чепеларе залага на гостоприемната атмосфера с колоритни заведения и малки семейни хотели. Убеден съм, че туристическият бранш в Чепеларе е готов за зимния сезон, известни са гостоприемството, почтеността и лоялността на хотелиерите към потребителите, които тук са гости, коментира Костадин Райков - член на Комисията за защита на потребителите.

Цените в хотелите в родопския град остават непроменени през последните пет години, въпреки поскъпването на консумативи и суровини. Около 30-40 лв. струва нощувка със закуска и включени безплатни екстри, а в отделни обекти може да се намери и цена от 20-25 лева.
За празничните дни хотелите в града са почти резервирани. Ако безснежието продължи дотогава, туристите ще бъдат изкушавани с екскурзии до различни забележителности в региона и различни ваканционни атракции. Празничното меню залага основно на деликатеси от родопската кухня и на местни екопродукти.

1113 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини