Загубен багаж на летището - какво да правим

  • 12 октомври 2015 12:37

  • 1205
  • 0
Загубен багаж на летището - какво да правим
© gettyimages

Може би самият вие не сте ставали жертва на неприятното изживяване да се озовете в чужда страна само с дрехите на гърба си, но със сигурност има поне един такъв човек сред вашите познати.

Колкото по-често пътувате, толкова по-познато ви е чувството на облекчение всеки път, когато видите багажа си да се върти на лентата. Ето няколко полезни съвета, ако все пак някога попаднете в тази ситуация. Пазете стикера за чекиран багаж - или по-точно номера, който е отпечатан на него. Дори да загубите самия стикер, достатъчно е да сте го снимали с телефона, за да видите номера. Той ще ви трябва, когато се обадите на центъра за обслужване на клиенти на авиокомпанията, за да съобщите за загубен или повреден багаж.

Не напускайте летището – дори да бързате за важна среща, не си тръгвайте преди да сте попълнили формуляра за липсващ или повреден багаж. Ако багажът ви е повреден например и сте напуснали летището, много по-трудно ще докажете, че щетите са по вина на авиокомпанията. Можете да покажете и снимка с телефона при предаване на багажа.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини