Туристическите атракции са вече в регистър. 5000 лв. струвало обяснението как да се стигне до Зоопар

  • 08 септември 2015 10:46

  • 2442
  • 1
Туристическите атракции са вече в регистър. 5000 лв. струвало обяснението как да се стигне до Зоопар
© Булфото

Министерството на туризма представи онлайн регистър на туристическите атракции. Ведомството е платило 5000 лева, за да знаят туристите как да стигнат до Зоопарка в Пловдив.

Целта на регистъра е да се даде информация за туристическите атракции, обяви на пресконференция министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. Регистърът ще дава информация и за собствеността на атракциите, както и за наличната инфраструктура. Информацията в него е предоставена от общините.

3330 са туристическите обекти в регистъра. От тях около 1800 са публична държавна и общинска собственост, поясни Ангелкова и добави, че 930 са с неизяснен статут на собствеността.

Регистърът е достъпен през самия сайт на ведомството. В помощ на туриста в регистъра могат да се намерят и местата за настаняване в населеното място, в което се намира дадена туристическа атракция.

Анализира се в момента възможността от кои туристически обекти може да се събира туристическа такса, кои могат да привличат публично частно партньорство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2442 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.08 | 20:15

1
Както се казва във всеки колектив си има по една "Ангелкова",т.е. човек който създава впечатление че нещо прави,а всъщност резултатите ги няма,колкото и дълго време да ги чакаш!НИЩО ЛИЧНО :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини