Министрите обсъдиха туристически сезон 2015 (видео)

  • 18 март 2015 15:34

  • 1750
  • 2
Министрите обсъдиха туристически сезон 2015 (видео)
©

На Комисията по икономическа политика и туризъм бе обсъден туристически сезон 2015 – перспективи, проблеми и решения. На заседанието бяха поканени мистър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard – министър на туризма, Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска – министър на труда и социалната политика Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в – заместник-министър на земеделието и храните, представители на съответните министерства, браншови организации в туризма, работодателски организации и синдикати, предаде репортер на novini.bg.

Министърът на туризма каза, че министерството работи и си поставят оптимистични цели да могат да запазят туристите от предходната година.

Министър Ангелкова се обърна към туристическия бранш, че много слабо са се представили на туристическото изложение в Русия. „Не може само държавата да влага средства, трябва и вие да положите усилия за развитие на туризма“, каза им тя.

Министър Калфин заяви, че от тази година има нова програма по националния план за заетост и по нея 200 души могат да бъдат наети от общините като гитове, да показват забележителности. Общините могат да разчитат в рамките на миналогодишния бюджет и на различни програми за субсидираната заетост.

По младежка заетост сега се наемат около 8000 души на стаж и чиракуване. Само за януари 1426 души са освободени от бранша хотелиерство, ресторантьорство.

Сега едно дете, за да работи се иска разрешение на родителите, Главната инспекция по труда и оценка на условията на труд. Готови сме Главната инспекция по труда максимално бързо да издава разрешенията, поясни Калфин. Той напомни, че след 20 часа обаче не може да работи непълнолетно дете.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1750 2

Коментари 2

Добави коментар
AJ4А

2015.03.23 | 05:00

2
Ааа загрижени го раздават! Какво ще решат като Роско и външното министърче/онова педалчето/ вече всичко решиха в полза на Гърция и Турция!
Shatterer

2015.03.23 | 05:00

1
Смешници ! Ще посрещаме американски военни! Всичко унищожават и то така че да не може нищо да се възстанови вече!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини