Опашки пред централния офис на фалиралата "Алма Тур”

  • 21 септември 2011 12:41

  • 3442
  • 4
Опашки пред централния офис на фалиралата "Алма Тур”
©

Опашки пред централния офис на туроператора "Алма Тур".

Десетки потърпевши с провалени почивки чакат и пред централата на застрахователя, за да си получат обратно парите. От "Алма Тур" пазят пълно мълчание пред медиите колко души реално трябва да бъдат компенсирани и ще стигнат ли парите от задължителната застраховка "Туроператорска отговорност" за 200 000 лева, съобщи бТВ. Ще бъде ли приложен принципът от римското право "Пръв по време, пръв по сила"?

Пред централния офис на туроператора "Алма Тур” потърпевши клиенти чакаха чинно да си получат входящ номер на заявленията, за да си искат парите от провалената почивка обратно.

Само една малка група от клиентите сутринта имаха да получават над 10 000 лева. Предполага се че ощетените са стотици и са от няколко града в страната.

"В началото, когато им се обадихме да ги питаме какво става, те казваха, че медиите преекспонирали случая и, че почивката в Анталия ще се състои. Дойде време обаче да си вземем ваучерите и билетите и след многократно звънене по телефоните ни казаха, че екскурзията се отменя и че няма да се състои”, разказват потърпевшите.

Пострадалите клиенти днес трябваше да си отделят повече от половин работен ден, за да си оформят документите в офиса на дружеството и веднага след това да предявят претенция пред застрахователя.

По закон застраховката "Туроператорска отговорност" е с общ лимит от 200 000 лева. Тоест в случая компанията застраховател "Армеец" ще компенсира само първите клиенти, които се поберат в тази сума. Никой засега не може да каже ще стигнат ли тези пари за всички ощетени.

За първите пет часа в офиса и по електронната поща на застрахователя са подадени над сто заявления. Потърпевши са и няколко други туристически агенции, които са продали пакети на "Алма Тур". Техните клиенти също трябва да бъдат компенсирани с парите от тази застраховка или от агента посредник.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3442 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
vanko76

2011.09.21 | 20:10

3
Тук има замесени мутри за да фалира тази компания и нищо чудно и да има хора замесени от мутренското правителство.

2011.09.21 | 20:25

4
Иване, кое е мутренското правителство? Комунистите преди няколко години се биха в гърдите, че тая власт с кръв са я взели и с кръв ще я дадат! По-големи мутри от тях няма!
xaxaxa

2011.09.21 | 19:49

2
spored men, trqbva purvo da se obez6tetqt xorata i firmite ,zavle4eni ot Alma tur.I kakvoto ostane za timajiite i bankata im .Da se nau4at ,4e e kraino vreme da ne otpuskat narodni pari na "na6i xora". Taka edno vreme bankite subraxa parite na naroda, davaiki visoki lixvi.A setne gi razdadoxa na "na6i" bez ideata da gi vru6tat.Prosto obqvixa falit."Na6ite" stanaxa milioneri i biznesmeni , a naroda pi edna studena voda za tqxno zdrave.
rsp

2011.09.21 | 19:48

1
www.rsptravel.com

Добави коментар

Водещи новини