Туристическият бранш не е засегнат от наводненията

  • 23 юни 2014 10:57

  • 849
  • 0
Туристическият бранш не е засегнат от наводненията
©

Председателят на браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите регион Североизточна България Димитър Димитров заяви в интервю за предаването „Хоризонт до обед“, че туристическият бранш не е засегнат от наводненията: „На места, където имаше нарушена инфраструктура вече се работи по въпроса. Нормално си посрещаме туристите. По принцип проблем при нас няма. Посрещаме си всички туристи“.

Единственият проблем е отцепеният хотел "Гергана" в Албена: „Там чакаме решение на МОСВ да се поправи рецепцията на хотел Гергана и там нещата ще бъдат овладени. Туристите от пострадалия хотел са настанени в подобен хотел. Нямаме оплаквания на този етап. Всички туристи са настанени. Самите те са доволни от това, че сме ги преместили в по-добър хотел и нямаме проблеми с тях“.
Димитров обясни, че е вероятно ще има малък отлив от туристи заради наводненията: „Ние ще се постараем до една-две седмици да се поправят всякакви щети, които има и мисля, че позитивните новини ще тръгнат още следващата седмица. Очаквам малък спад на туристите от Русия и Беларус. На практика моето мнение е, че ще запазим миналогодишния ръст, а даже ще има и около 1% ръст спрямо предходната година. Аз съм оптимист. Сезонът предстои. На този етап посрещаме регулярно туристите. Очаквам до края на месеца на 90% да се напълнят комплексите, така че проблеми няма“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини