София - атрактивна туристическа дестинация!

  • 12 май 2011 20:47

  • 1343
  • 1
София - атрактивна туристическа дестинация!
©

София да се превърне в атрактивна туристическа дестинация. Такава цел си поставят министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Те подписаха споразумение за общи действия в тази посока.

"Това си е бизнес-схема, която трябва да се разработи", смята Рашидов, който обяви още, че до два месеца в София ще бъдат открити два нови музея - на съвременното изкуство и на тоталитарното.

От своя страна кметът Фандъкова прогнозира, че най-вероятно догодина столицата ни ще има и най-големия подземен музей в Европа - този на църквата "Света София".

Фандъкова разказа още и за идея за комбинирани билети за ползване на градския транспорт и разглеждане на забележителности, които да се предлагат на туристите.

"Можем да се договорим с държавните институции да предлагаме на туристите комбинирани билети и когато слязат на летището, да могат да си купят такъв билет, с който да ползват и градския транспорт и да посетят всички обекти в туристическите маршрути. Този билет, разбира се, ще бъде с подходяща цена", каза столичният кмет.

Фандъкова обясни, че по този начин ще се стимулират туристите да стоят не само половин ден в София.

"Аз съм работила като екскурзовод и мога да ви разкажа навремето кои бяха обектите на т.нар. обиколка на София, която и сега съществува. Тя се прави за два часа. Единственият обект, в който се влизаше беше "Александър Невски". А виждаме какви са възможностите за няколко дни да се правят тези културни маршрути. Още повече, че тогава и метрото ще е стигнало до аерогарата вече, ще имаме и модерния градски транспорт, така че да можем да предлагаме тази добра услуга на гражданите", заяви още кметицата.

Десислава Станева
1343 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Winey

2013.09.03 | 11:43

1
Чак пък атрактивна... Но определено има над какво да се работи в тази насока, защото ако условията са добри, има интересни места, които бихме могли да покажем на света.

Добави коментар

Водещи новини